NASTAVA NA DALJINU (e-Learning)

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Poštovani roditelji i učenici,

temeljem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), o preporuci praćenja klasične nastave (u razredu) s odogovarajućim sadržajem u oniline verziji (e-Learning, online nastava,...), želimo Vas informirati o načinu organiziranja nastave.
Službene stranice učenja na daljinu (CARNet, MZO) na poveznici loomen.carnet.hr još su uvijek preopterećene, ograničene u resursima, teško se administrira sadržaj i otežano je korištenje.
Stoga smo odlučili koristiti vlastiti sustav učenja na daljinu dostupan na poveznici: https://www.sss-makarska.hr/eskola


A
ko se kroz neko vrijeme sadržaj uspije prebaciti na poslužitelj loomen.carnet.hr onda će se za pristup koristiti pristupni podaci (korisničko ime, zaporka) kao i za eDnevnik.

Za pristup sadržaju na  poveznici: https://www.sss-makarska.hr/eskola potrebno je koristiti novo korisničko ime i zaporku koju će Vam prvog dana škole dostaviti razrednik.
Nakon otvaranja poveznice, potrebno je kliknuti na tekst/poveznicu Prijava u gornjem desnom kutu zaslona.

Nakon ulaska, u lijevom dijelu nalazi se izbornik naziva Moji e-kolegiji čijim proširenjem postaje vidljiv popis predmeta (e-kolegija) u vašem razredu.
Ako u izborniku nema nekog predmeta, obavijestite razrednika kroz forum na poveznici RAZREDNIK, e-mailom, telefonom,...
Općenito komunikacija s razrednikom i opće upute za vaš razred bit će kroz predmet/e-kolegij SAT RAZREDNIKA.
Tijekom ponedjeljka, utorka (7. i 8. rujna 2020.) radit će se zadnje nadopune, promjene pa vas molimo da prva dva dana ne prijavljujete nedostatke jer će nastavnici biti zauzeti dodavanjem sadržaja. 

Postojeći raspored sati vrijedi i u ovom online okružju. Dakle, potrebno je za svaki dan posjetiti e-kolegij predmetnog nastavnika kojeg imate taj dan po rasporedu.
Predmetni nastavnik upoznat će vas s obvezama koje trebate ispuniti i u kojem roku. 
Sustav evidentira svaki vaš korak, rad, vrijeme ulaska/izlaska.
Predmetni nastavnik će evidentirati u eDnevniku izostanak s nastave za svakog učenika. Pravila i za pravdanje ovih online izostanaka ostaju ista kao i klasičnu nastavu (roditelj, liječnička ispričnica, klub,...).
Općenito, nije nužno pristupati predmetu u vrijeme po rasporedu sati već je dovoljno da je pristup registriran tijekom dana, osim ako je nastavnik predvidio izravnu komunikaciju, zadaću,....
Ako predmetni nastavnik najavi online provjeru znanja u točno određeno vrijeme onda ste dužni pristupiti ispitu u najavljenom vremenu jer će ispit biti dostupan samo u tom vremenu (npr. od 12:20 do 13:05)