Slatka Hrvatska

Slatka Hrvatska

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Učenici polaznici programa pomoćni kuhar i slastičar: Mia Gojak, Vinko Gojak, Toni Tarćuki i Pino Visković, uz asistente u nastavi Biljanu Augustinović i Filipa Raffanellia, pod vodstvom nastavnice kuharstva Ive Lučić i nastavnice politike i gospodarstva Dijane Milanović izradili su ovu prekrasnu Hrvatsku.

Već godinama školujemo učenike u programu pomoćni kuhar i slastičar, a četvrtu godinu u svladavanju programa, učenicima pomažu i asistenti bez kojih njihovo školovanje ne bi bilo moguće. Oni su im velika pomoć i podrška, kao i njihovi roditelji s kojima uvijek imamo dobru suradnju i osjećamo njihovo zadovoljstvo našim radom. Uz čisti entuzijazam nastavnika i uistinu veliki trud, jer svako djete s teškoćama je posebno, zahtijeva poseban pristup, a to nastavnim treba znati prepoznati. Mi takve nastavnike imamo.
Ovo je je jedna priča koju su kroz ovaj zajednički rad ispričale nastavnice različitih predmeta i radnog iskustva i pokazale kako je sve spojivo i moguće.
Nastavnica kuharstva Iva Lučić, kojoj je ovo prvo radno mjesti, najviše vremena provodi s ovim učenicima i nikad joj ne nedostaje idejnih riješenja, kretivnosti, volje i uz sav napor ne skida osmjeh s lica koji djeca osvaja. Dijana Milanović nastavnica koja ima veliko radno iskustvu u školi i od samih početaka radi s djecom u posebnim razrednim odjelima i nije se umorila već radi s puno volje i u svoj rad unosi nove ideje. Spojilo se iskustvo i mladost i nastalo je ovo djelo.
Rezultat govori sve, a ozarena lica i zanos učenika te reakcije roditelja na ovu “sliku” nam govore sve.