U gostima kod Davida Skoke

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Samo najbolji učenici uče kod najboljih "chefova".
Učenici Srednje strukovne škole, Makarska (kuhari Filip Grbavac i Ante Šošić) bili su na stručnom usavršavanju kod Davida Skoke (Split, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, 22. ožujka 2022. godine):
 

Učenici Srednje strukovne škole, kuhari Filip Grbavac i Ante Šošić (3.H) dobili su priliku kao najbolji učenici u svom zanimanju posjetiti Visoku školu za menadžment i dizajn Aspira u Splitu i družiti se sa uspješnim, poznatim, ... "chefom" Davidom Skokom.
Nije bilo puno priče jer kod kuhara (d)jelo govori više od riječi, pokazano vrijedi više od pisane riječi. Kuhanje se najbolje uči očima (pogledaj kako se radi), rukama (napravi i sam), nosom (mirisi), jezikom i nepcom (okusi), osjećajima (cjelokupan dojam blagodati koju je donijelo konzumiranje pripremljene hrane)

Danas se ne može biti kuhar ako nemate osjećaj za boje poput slikara, ako nemate finoću pokreta poput kipara, ako ne znate biološke i kemijske zakonitosti i procese, ako ne znate matematiku poput matematičara, ako ste prestali biti dijete, ako ne znate biti sretni i uživati u tuđoj sreći.

Slijede fotografije koje ne mogu prikazati ni djelić atmosfere i zadovoljstva koja je vladala u kuhinji.
Kao što ni jedna slike hrane ne može zamijeniti niti dočarati kompletnost doživljaja i užitka u konzumaciji iste.

View the embedded image gallery online at:
https://sss-makarska.hr/novosti/126-2022-aspira#sigProId4a0610ed6f