Lidrano 2022

Lidrano 2022

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"...ULIZE MI U PAMET DA JU STUMAČIM NAŠIM JAZIKOM...“ (M.MARULIĆ, JUDITA)  

Županijska je smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije održana u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, a županijski je domaćin ove godine bila Osnovna škola Lokve-Gripe.
U pojedinačnom je dramsko-scenskom izrazu nastupila Dora Roso, učenica 1. L razreda. (mentor prof. Magdalena Antonini) s monologom Sve je slobodno. Budući da je večer prije nastupa Dora dobila pozitivan test na COVID-19, nije mogla nastupiti na sceni kazališta, ali joj je omogućen nastup putem Microsoft Teams video poziva. Citirat ćemo ovdje riječi žirija: "Dora je unatoč temperaturi i neprirodnim uvjetima izvođenja monologa pokazala jedan besprijekoran talent i uloženi trud u izvođenje ovog zahtjevnog teksta te nas je sve oduševila." Dorin scenski nastup predložen je na državnu razinu natjecanja.

U novinarskom je izrazu školu predstavila Leticia Sušac, učenica 3. L razreda (mentor prof. Anita Zelić Tomaš). Leticijin novinarski rad nosi naslov Moguće je pronaći svjetlo na kraju tunela, a napisan je u formi intervjua nastalog prošle godine, kada su učenici 3. L razreda na satu Hrvatskoga jezika putem Zoom aplikacije ugostili književnicu Ivanu Bodrožić s kojom su razgovarali o njenom stvaralaštvu i romanu Hotel Zagorje koji su čitali za lektiru. Članovi žirija su osobno pohvalili našu Leticiju koja se načinom pisanja i odabirom teme posebno istaknula na ovogodišnjoj smotri. Leticijin je novinarski rad također predložen na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo našim učenicama i želimo im puno uspjeha.
Anita Zelić Tomaš, prof.