Poštovani roditelji i učenici,

temeljem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), o prelasku na online nastavu od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, želimo Vas informirati o načinu organiziranja nastave.
Službene stranice učenja na daljinu (CARNet, MZO) na poveznici loomen.carnet.hr trenutno su preopterećene, teško se administrira sadržaj i otežano je korištenje.
Stoga smo odlučili koristiti vlastiti sustav učenja na daljinu dostupan na poveznici: https://www.sss-makarska.hr/eskola
A
ko se kroz neko vrijeme sadržaj uspije prebaciti na poslužitelj loomen.carnet.hr onda će se za pristup koristiti pristupni podaci (korisničko ime, zaporka) kao i za eDnevnik.

Za pristup sadržaju na  poveznici: https://www.sss-makarska.hr/eskola potrebno je koristiti novo korisničko ime i zaporku koju će Vam tijekom dana dostaviti razrednik (SMS poruka, e-mail, telefon).
Nakon otvaranja poveznice, potrebno je kliknuti na tekst/poveznicu Prijava u gornjem desnom kutu zaslona.

Nakon ulaska, u lijevom dijelu nalazi se izbornik naziva Moji e-kolegiji čijim proširenjem postaje vidljiv popis predmeta (e-kolegija) u vašem razredu.
Ako u izborniku nema nekog predmeta, obavijestite razrednika kroz forum na poveznici RAZREDNIK, e-mailom, telefonom,...
Općenito komunikacija s razrednikom i opće upute za vaš razred bit će kroz predmet/e-kolegij RAZREDNIK.
Tijekom ponedjeljka, kroz jutro predmetni nastavnici bi trebali dodati sve učenike kojima predaju pa vas molimo da kroz jutro ne prijavljujete nedostatke jer će nastavnici biti zauzeti dodavanjem sadržaja. 

Postojeći raspored sati vrijedi i u ovom online okružju. Dakle, potrebno je za svaki dan posjetiti e-kolegij predmetnog nastavnika kojeg imate taj dan po rasporedu.
Predmetni nastavnik upoznat će vas s obvezama koje trebate ispuniti i u kojem roku. 
Sustav evidentira svaki vaš korak, rad, vrijeme ulaska/izlaska.
Predmetni nastavnik će evidentirati u eDnevniku izostanak s nastave za svakog učenika. Pravila i za pravdanje ovih online izostanaka ostaju ista kao i klasičnu nastavu (roditelj, liječnička ispričnica, klub,...).
Općenito, nije nužno pristupati predmetu u vrijeme po rasporedu sati već je dovoljno da je pristup registriran tijekom dana.
Ako predmetni nastavnik najavi online provjeru znanja u točno određeno vrijeme onda ste dužni pristupiti ispitu u najavljenom vremenu jer će ispit biti dostupan samo u tom vremenu (npr. od 12:20 do 13:05)

 

Poštovani učenici, polaznici obrazovanja odraslih,

zbog novonastale situacije, došlo je i do promjene u organizaciji nastave u sustavu obrazovanja odraslih.
Nastava za odrasle također prelazi u virtualni oblik tj. virtualnu nastavu.
Za sve informacije, upute nazovite na telefon broj: 098 9700 910

S poštovanjem,
Ivica Šimić Vrljičak
voditelj obrazovanja odraslih

Poštovani učenici, 

još uvijek ima onih koji govore kako nemaju MS Office ili imaju stare verzije Worda, Excela,....
Kao učenici, imate pravo na besplatno uporaba navedenih alata, pohranu o oblaku,.. što znatno olakšava ispunjavanje vaših obveza.
Ovdje je video za one koji ne znaju kako to učiniti (programe možete imati na stolnom računalu, laptopu, tabletu, mobitelu,..)
L.p. Željko Matić

https://youtu.be/npUStHyTnX8

Erasmus plus logoProjekt Zapošljivost – snovi i stvarnost proveden je u sklopu konzorcija Obrtničko industrijske škole u Imotskom, Srednje škole Tina Ujevića iz Vrgorca i Srednje strukovne škole u Makarskoj. U sklopu projekta ukupno 31 učenik iz različitih strukovnih zanimanja dobio je priliku odraditi stručnu praksu u Španjolskoj, Italiji i Portugalu.