Erasmus+ projekt - video

Erasmus+ projekt - video

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Erasmus plus logoProjekt Zapošljivost – snovi i stvarnost proveden je u sklopu konzorcija Obrtničko industrijske škole u Imotskom, Srednje škole Tina Ujevića iz Vrgorca i Srednje strukovne škole u Makarskoj. U sklopu projekta ukupno 31 učenik iz različitih strukovnih zanimanja dobio je priliku odraditi stručnu praksu u Španjolskoj, Italiji i Portugalu.

Naši frizeri Marija Gudelj, Anđela Burić, Ante Juračić, Ana Komazin i Mia Vranješ u pratnji svoje nastavnice Radmile Luketine i u suradnji s talijanskom partnerskom organizacijom Submeet iz grada San Salvo, usvojili su nova i unaprijedili postojeća znanja i vještine, te dobili mogućnost za povezivanje prethodno usvojenih teorijskih znanja s praktičnim radom. Praktičnu nastavu obavljali su u renomiranom frizerskom salonu.

Frizeri su svoje vještine usavršavali u frizerskom salonu Ego Parucchiere di Massimo, a dodatnu edukaciju imali su u Akademiji AnBeCa. 

Osim stručnih znanja i vještina poboljšali su i svoje znanje talijanskog i engleskog jezika, a da je Italija puna prirodnih i kulturnih znamenitosti uvjerili su se naši učenici prigodom posjeta Rimu. Posjetili su Koloseum, Vatikan s bazilikom Sv. Petra, Forum Romanum. Piazza Venezia, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Ponte Sant'Angelo i druge znamenitosti vječnog grada ostavili su bez daha naše učenike. U lijepoj uspomeni ostao je i posjet gradu Pescari.

Sigurni smo da će stečena znanja i vještine prenijeti svojim kolegama u školi, a koristit će im i u budućem obrazovanju i na tržištu rada.