e-Twinning projekt (borba protiv ovisnosti)

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U mjesecu borbe protiv ovisnosti u školi smo ostvarili niz aktivnosti u kojima su učenici promišljali, istraživali i na kraju konkretizirali svoje stavove izradom radova uporabom različitih digitalnih alata (prof. Anita Zelić Tomaš, prof. Magdalena Antonini). 

1. Mjesec borbe protiv ovisnosti- 2.G razred je za Mjesec borbe protiv ovisnosti izradio prezentaciju u Genialy digitalnom alatu, u kojem su prikazali aktivnosti koje su proveli na satu razredne zajednice u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i e-Twinning projekta Ulicom hrvatskoga jezika.
Poveznica za alat: https://view.genial.ly/61b0d6408723cc0d5ac7bbee/presentation-newspaper-presentation

2. Učenici Srednje strukovne škole Makarska su u sklopu projektne nastave iz Hrvatskoga jezika i e-Twinning projekta Ulicom hrvatskoga jezika, virtualno uz pomoć digitalnog alata Genialy, okitili jelku stihovima o Božiću i zimi. Jelku možete pogledati na poveznici: https://view.genial.ly/61afe15cddff6e0dfa6d2605/interactive-content-tree-of-wishes

3. Godina čitanja u našoj školi i Mjesec hrvatske knjige
Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Godini čitanja učenici 1.G., 1.L, 2.L, 2.G i 3.L razreda naše škole izradili su s profesoricama hrvatskoga jezika Anitom Zelić Tomaš i Magdalenom Antonini digitalne straničnike s poticajnim citatima hrvatskih autora. Iste su potom razmijenili s prijateljima iz triju partnerskih škola na platformi TwinSpace u okviru eTwinningova projekta Ulicom hrvatskoga jezika. Potom su, s pedagoginjom Cmiljom Pejić, izradili tiskane primjerke, a svaki je kreator dobio straničnik na dar.  

voditeljica: Anita Zelić Tomaš